Avantatges de Wordpress com a gestor de continguts - Aronanet
15601
post-template-default,single,single-post,postid-15601,single-format-standard,geoip-continent-NA,geoip-country-US,geoip-province-VA,geoip-name-Ashburn,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-14.4,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

Avantatges de WordPress com a gestor de continguts

Avantatges de WordPress com a gestor de continguts

WordPress és el gestor de continguts més utilitzat en Internet. I la tendència va a l’alça. Més del 30% de les webs utilitzen WordPress, la qual cosa representa una quota de mercat del 60% d’entre les webs que utilitzen algun tipus de gestor de continguts.

Font: https://w3techs.com/technologies/overview/content_management/all

Una altra forma de confirmar la popularitat de WordPress respecte a altres CMS és consultar l’eina de tendències de Google (Google Trends). La següent gràfica indica el nivell de popularitat en les cerques en Google de WordPress respecte a Drupal o Joomla en els últims anys.

Wordpress vs Joomla vs DrupalFont: https://trends.google.com/trends/explore?date=all&q=WordPress,Joomla,Drupal

És llavors WordPress el millor gestor de continguts? Probablement no existeixi una resposta categòrica a aquesta pregunta. Qualsevol dels seus competidors és igualment segur, robust, escalable i fàcil d’utilitzar. Però, què té llavors WordPress per liderar el mercat?

WordPress va néixer com una eina pensada, bàsicament, per a la creació de blogs. Durant molt temps va ser el líder indiscutible en el sector del blogging. Però l’èxit va arribar quan va evolucionar per convertir-se en el gestor de continguts global que és ara. Mantenint intactes les característiques que li van fer ser la millor plataforma per a blogs, va millorar notablement la seva escalabilitat i versatilitat, dotant als programadors d’eines per implementar fàcilment noves funcionalitats.

Vegem a continuació alguns dels factors clau per a l’èxit de Worpdress respecte a altres alternatives.

Sota cost de desenvolupament

WordPress ha treballat dur durant anys per aconseguir que els desenvolupadors puguem treure el màxim partit al motor del gestor de continguts, podent adaptar tant el disseny com les funcionalitats als requisits concrets de cada client. Existeixen nombrosos mòduls (plugins) que poden ampliar el funcionament bàsic de WordPress, i és relativament senzill programar noves opcions en cas de no trobar entre aquests allò que necessitem.

El motor de WordPress és gratuït, no és necessari pagar cap tipus de llicència per al seu ús. Alguns temes o mòduls sí són de pagament, però suposen un cost molt reduït en comparació del valor que aporten.

El resultat és un producte qualitat a un preu molt ajustat. I això no és tot. Ampliar les funcionalitats, agregar nous idiomes, fins i tot aplicar un redissenyo de tot el lloc en un futur, és possible amb un cost reduït.

Facilitat d’ús

Si hi ha alguna cosa gravat en l’ADN de WordPress és la facilitat per crear contingut. No és necessari tenir coneixements tècnics per publicar nous continguts amb una presentació atractiva: textos amb format, enllaços, imatges, vídeos. Qualsevol persona pot crear contingut de qualitat, ja sigui en el seu blog o qualsevol altra secció del seu web.
Gestionar les traduccions en webs multidioma és igualment senzill. Partint de l’entrada original, és possible duplicar-la, aplicar les traduccions i publicar-la. No pot ser més senzill.
Una vegada publicat el nou web, els usuaris poden gestionar els continguts i mantenir el seu WordPress actualitzat de forma senzilla. Però si això suposa un problema, delegar-ho en un proveïdor de serveis com Aronanet resulta molt econòmic.

Creació de contingut

Com hem comentat anteriorment, WordPress va néixer com un gestor de continguts per a blogs. I en això, indiscutiblement, és el millor. Tenint en compte que actualment el contingut és el factor clau número u per aconseguir atreure visitants i un correcte posicionament en cercadors, sembla lògic pensar que WordPress és el perfecte aliat per garantir l’èxit del nostre lloc web.

Versatilitat

WordPress no és solament una excel·lent plataforma per gestionar un blog. La versatilitat és una dels seus principals característiques, de manera que podem publicar una senzilla web presencial per a una petita empresa, o una potent web corporativa amb nombroses pàgines i funcionalitats. WordPress és també una de les plataformes més demandades per al comerç electrònic. Les possibilitats són gairebé infinites.

SEO Friendly

O el que és el mateix, que a Google (i altres cercadors) li agrada com WordPress presenta els continguts. Existeixen multitud de factors que els cercadors avaluen per decidir si una web ha d’aparèixer en una o una altra posició. WordPress compleix a la perfecció tot el que s’espera d’un gestor de continguts en aquest sentit.
A més, existeix un ampli ventall de plugins que ens ajuden a optimitzar la publicació del nostre contingut, mesurant la densitat de paraules clau, l’extensió dels textos, la llegibilitat, etc.

Alguns factors SEO garantits amb WordPress:

  • Velocitat de càrrega: És de vital importància una càrrega ràpida dels continguts, que convidi als usuaris a continuar navegant pel nostre lloc.
  • Codi font optimitzat: El codi font, allò que els usuaris no veuen però amb el que treballen els cercadors, està pensat per facilitar al màxim la indexació de continguts.
  • Mapa web per a cercadors: WordPress facilita als cercadors un mapa de tots els continguts en un format (XML) que facilita la indexació de totes les pàgines, i els nous continguts que anem generant.
  • Optimització d’imatges: Les imatges juguen un paper important al SEO. És necessari optimitzar-les, perquè no ralenteixin la càrrega, i donar-los un nom i etiquetes concorde a les paraules clau que volem utilitzar. WordPress permet realitzar aquestes accions de forma extremadament senzilla.
  • Adaptació a mòbils: És molt important que nostra web estigui perfectament optimitzada per ser visitada amb dispositius mòbils. Ja fa algun temps que Google té això molt en compte, penalitzant a aquelles webs que no cuiden aquest aspecte. Un bon disseny aplicat a WordPress garanteix una impecable visualització en tots els dispositius.

 

Seguretat

Ser popular té un inconvenient: és molt rendible per al col·lectiu d’hackers tractar de localitzar possibles errors que permetin fer un ús fraudulent o malintencionat del lloc web. Per fortuna, tant el motor de WordPress com els diferents plugins disponibles s’actualitzen constantment, minimitzant el risc de sofrir qualsevol tipus d’atac maliciós.

És per això que és bàsic mantenir al dia les actualitzacions i les còpies de seguretat, per evitar qualsevol problema, i poder actuar ràpidament si es produeix. A Aronanet ens fem càrrec de tot, per a la tranquil·litat dels nostres clients.

Millora contínua

Ser popular té un avantatge: la gran comunitat que existeix darrere de WordPress està contínuament treballant en la millora del motor i els mòduls addicionals. Es treballa en la constant millora de l’optimització SEO, major facilitat d’ús del gestor de continguts, i noves funcionalitats afegides al catàleg de plugins disponibles.

Necessites una web? Confia en WordPress i Aronanet.Consulta els nostres serveis en creació de webs en wordpress i manteniment i actualització de continguts.

Cap comentari

Sorry, the comment form is closed at this time.